perjantai 24. elokuuta 2012

Kuvien ja sisällön kopioinnin vaikeuttaminen sekä hiiren oikean disablointi


Anni tiedusteli, että miten estetään kuvien kopioiminen. Kuvien (tai ylipäänsä sisällön) kopiointi estetään oikeasti niin, että ei laiteta niitä ollenkaan internettiin, mutta kerron tässä yhden tavan, jolla sitä voidaan ainakin vähentää. =)

"Moikka, en tiiä osaatko auttaa mutta kysyn kuitenkin :) Oon nähnyt mielestäni jossain sellasen HTML koodin, että kun sen pistää, blogistani ei voi kopioida kuvia? Kiitos jos osaat auttaa!" 

1. Kirjaudu Bloggeriin
2. Klikkaa blogisi otsikkoa (tekstin '<luku> sivun katselua' yläpuolella)
3. Valitse vasemmalta 'Ulkoasu
4. Valitse ruudulla näkyvistä laatikoista (ei väliä mistä) 'Lisää gadget'
5. Avautuu uusi ikkuna. Selaa, etsi ja valitse 'HTML/Javascript'
6. Otsikko -ruutuun älä laita mitään
7. Sisältö -ruutuun kopioi tästä linkistä löytyvä koodi (sivulla valitse Ctrl+A ja Ctrl+C)
8. Mikäli haluat muuttaa virheilmoitusta, joka tulee kun käyttäjä klikkaa sivullasi hiiren oikeaa, etsi koodista teksti "Function Disabled!" ja muuta siihen haluamasi teksti, esimerkiksi "Sisällön kopioiminen kielletty!" 
9. Valitse Tallenna -painike

Lisäsin koodin myös BlogiHelppiin. Jos haluat testata ominaisuutta, klikkaa hiiren oikeaa sivullani. 

Thanks for http://www.beinggeeks.com/  !! Kiitos sivustolle http://www.beinggeeks.com/ !!

31 kommenttia:

 1. Ajattelin kysyä tiedätkö miten muokata "sivuja" erinlaiseksi, itse lisäsin tämän gadgetin mutta se näyttää tosi tylsältä ja oon nähnyt muiden blogilla paljon kivempia mutta en itse osaa niitä muokata? /:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Julia, en valitettavasti suoriltaan tiedä tuota asiaa. Vaatisi hiukan tutkailua, että miten tuo tehdään. Katsotaan, jos jossakin vaiheessa innostuisin tutkimaan asiaa ja tekemään asiasta vaikka lisäpostauksen. Pahoitteluni, etten voinut auttaa juuri tällä hetkellä. =/

   Poista
  2. Julia, jos sulla on jotain esimerkkiblogeja, missä ne on kivan näköisiä, niin laitatko mulle vaikka postilla tai tämän postauksen jatkoksi. Helpottaa kummasti kun tietää mitä etsii.. =)

   Poista
 2. kiitoksia, juuri tämä se oli!! :)

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ala toimia, vaikka ihan ohjeiden mukaan teen. :(
  Kävin myös Annin blogissa kurkkaamassa ja jos pitäisi siellä toimia, niin ei ainakin minä pystyn kuvien päällä napsauttaa hiiren oikeaa, eikä tule mitään varoitusta.
  Täällä BlogiHelpissä kyllä näkyisi toimivan.
  Mitähän teen väärin? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhi, koodisi näytti sellaiselta kuin siihen olisi jokin automaattikääntäjä puuttunut. Siellä oli osa suomenkielellä ja muutenkin esim. turhia välejä. Ethän kopioinut koodia esim. wordin kautta? Kannattaa käyttää jokaisesta koneesta löytyvää Muistiota, niin ei tule mitään ylimääräisiä merkkejä.

   ==> kokeileppa uudelleen, että varmistat ettei koodi käänny automaattisen kääntäjän toimesta ja kopio teksti muistion kautta. Kerro sitten pelasiko.

   Tässä otetta koodista, vertaa sitä alkuperäiseen niin näet eron:

   / / Poista hiiren napsautuksella Script
   / / Olemalla Geeks
   / / Täyden lähdekoodin osoitteesta http://www.beinggeeks.com

   var message = "Sisällön kopiointi luvatta kielletty!";

   / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
   toiminto clickIE4 () {
   jos (event.button == 2) {
   alert (viesti);
   palauttaa false;
   }
   }

   toiminto clickNS4 (e) {
   jos (document.layers | | document.getElementById &&! document.all) {
   jos (e.which == 2 | | e.which == 3) {
   alert (viesti);
   palauttaa false;

   Poista
  2. No tässähän tuntee itsensä vallan viisaaksi... *ja tähän sellainen nolostunut hymiö*
   Eli juu, ongelma oli siis juurikin tuo automaattikääntäjä, eli avasin tuon linkin, automaattikääntäjä käänsi osan tekstiä (ja muokkasi vissiin muutenkin) ja sen sitten hölmönä kopioin.
   KIITOS BlogiHelppi, nyt toimii!! :)

   Poista
 4. Hei muute! Miten voi saada sellasen kivan kuvan tonne keskelle ylä kulmalle semmosen kuvan ja et se kuva on pyöreän muotoinen???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en valitettavasti ymmärtänyt kysymystä. Eli miten se liittyy tähän juttuun "Kuvien ja sisällön kopioinnin vaikeuttaminen sekä hiiren oikean disablointi"??

   Poista
 5. Haluisin tommosen jutskan mun blogiin, muttakun klikkaan tosta lisää gadget ni sit siihen avautuu se ikkuna, mut se vaan lataa ja lataa kunnes siihe tulee jotain et blogger vastaa liian hitaasti tai jotain vastaavaa. Oon siis mozilla firefoxilla. Auttaisko selaimen vaihtamine vai onko mun netti liian hidas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei PenniMoi, kannattaa poistaa Mozilla Firefox, koska se on todella huono selain. Itse kutsun sitä maailman suurimmaksi virukseksi ~haha. Tai sitte sun nettiyhteys on vaan niin hidas, mutta sekin kyllä nopeutuu, jos otat esim. Google Chrome-selaimen käyttöön.

   Poista
 6. heei!
  Haluisin saada erilaisia viestejä tohon kopioimis juttuun. Eli josklikkaan jotain kuvaa ja siihen tulee "kopiointi kielletty!" ni oisko mahollista saada toisella klikkauksella eri teksti? Mietin vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Hilja, ei valitettavasti. Tai kaikkihan on mahdollista, mutta ei ainakaan tällä ohjeella.. =)

   Poista
 7. Wau! Kiitos tästä, todella hyvä neuvo, ja osasinkin vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, että onnistui, JOnna ja kiitos palautteesta!

   Poista
 8. jes kiitos!! oon ettiny tuota tosi pitkään ja tuo oli paljon helpompaa mitä luulin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Jenna, että onnistuit ja mukava, että jätit kommentin! =)

   Poista
 9. Miten saisi lisättyä automaattisesti kaikkien julkaistujen kuvien päälle tekstin, jossa olisi esimerkiksi blogin nettiosoite?

  Esimerkkiblogi:
  http://nytkunoletsiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Emäntä ja kiitos kysymyksestä! Pahoittelut, että vastaus tulee vasta nyt. (Kaikki muut projektit tahtoo viedä kaiken ajan)

   Huomasinkin blogistasi, että olit onnistunut laittamaan tekstit noihin kuviin. Sitä, että miten homma tehdään AUTOMAATTISESTI, en ihan suoraan ymmärtänyt => käsittääkseni kuvat vaativat kuitenkin jonkinlaisen muokkauksen vaikka uskon kyllä myös samalla, että tällainenkin palvelu on jossakin olemassa. Homma toimii todennäköisesti vaan niin, että joudut lähettämään sinne omat tekstittömät kuvat ja sen jälkeen saat ne takaisin tekstillisinä. Itse en tykkää näistä online-palveluista, koska kukaan ei koskaan tiedä, että mihin kuviasi jatkossa tullaan käyttämään ja harva varmasti lukee palvelun sääntöjä ennen kuin latailee kuvat sinne.

   Tässä muutamia palveluja / ohjelmia, jolla voi muokata kuvia:
   - Pixlr
   - Fast Stone Image Viewer
   - Paint.net

   Itse tykkään eniten tuosta keskimmäisestä.

   Poista
 10. Kiitos vastauksesta. Hyvä pointti noiden nettipohjaisten ohjelmien käytöstä.. arvelluttaa, mutta en keksi muutakaan.

  Ja tosta automaatiosta. Ajattelin katsos toivonrikkaasti, että joku olisi keksinyt ohjelman, johon asennat oletusasetukseksi haluamasi teksin fontteineen ja tehosteineen päivineen ja aina kun lataat kuvan sitä kautta blogiin, tulee teksti suit sait kuvan päälle.

  nyt esim Picmonkeyssä joudun aina ensin lataaman kuvan, valitsemaan tekstinkirjoitus toiminnon, valitsemaan fontin ja värin/muun efektin, kirjoittamaan tekstin kuvan päälle ja uudelleen tallentamaan kuvan. Hidasta, mutta ei mahdotonta.

  Kiitos vielä avustasi =)

  VastaaPoista
 11. Helppoa ja nopeaa, kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Pitkän yrittämisen jälkeen vihdoin löyty selkeät ohjeet, iso kiitos! (:

  VastaaPoista
 14. Kiitos tästä helposta ohjeesta!

  VastaaPoista
 15. Kiitos todella paljon tästä! :) oli suuri apu!

  VastaaPoista
 16. Kiitos vinkistä. Koodattu on ;)

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Kiitos ohjeesta! :) Tuo tekstin muutos "function disabled"-kohtaan oli minulle ihan uutta, ja sain nyt blogiini suomenkielisen tekstin herjaamaan kuvienkopioijille. :)

  VastaaPoista